TEK SAD SE OČEKUJE NAVALA NA BH. SKIJALIŠTA: Nove restriktivne mjere stupile na snagu na popularnim skijalištima u…

Ove nove mjere, koje će biti na snazi od 16. decembra do 31. januara, dolaze u vrijeme kada se Evropa suočava s novim valom Covida-19, obilježenim brzim širenjem omikron varijante.

  • Ekonomija

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 0

Italija je objavila da od četvrtka postrožuje uvjete ulaska u zemlju za putnike s područja Evropske unije, uvođenjem obaveznog negativnog testa na COVID-19 za sve i karantin u trajanju od pet dana za nevakcinisane. Mjera je ovo koja će pogoditi sve one koji su planirali zimske praznike provesti u Italiji.

Odluka, koju je u utorak navečer potpisao ministar zdravstva Roberto Speranza, “propisuje obavezno predočenje negativnog testa za sve dolaske iz zemalja Evropske unije”, rekao je glasnogovornik.

Dosad su građani EU-a mogli ući u Italiju s potvrdom o potpunom vakcinisanju, o preboljenju Covida ili negativnim testom.

Nevakcinisani će po dolasku morati proći petodnevni karantin, uz negativan test. Oni koji dolaze izvan EU već otprije moraju u karantin.

Ove nove mjere, koje će biti na snazi od 16. decembra do 31. januara, dolaze u vrijeme kada se Evropa suočava s novim valom Covida-19, obilježenim brzim širenjem omikron varijante.

Prema prvim studijama, ta bi varijanta mogla biti otpornija na vakcine i zaraznija od delte, koja trenutno predstavlja većinu slučajeva koronavirusa u svijetu.

Ta bi mjera mogla usmjeriti veliki broj skijaša iz regiona prema bh. skijalištima, na kojima nema posebnih restrikcija.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...