TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U AMERICI: Poginuo Slobodan Pavlović, vlasnik Slobomir televizije i Pavlović banke...

Rodbina u njegovom rodnom selu Popovi rano jutros je obaviještena o ovoj tragediji.

  • Hronika

  • 17. Dec. 2021  17. Dec. 2021

  • 0

Slobodan Pavlović, biznismen iz Bijeljine, vlasnik Slobomir televizije i Pavlović banke poginuo je u Americi u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prethodne noći, objavio je portal InfoBijeljina.

Rodbina u njegovom rodnom selu Popovi rano jutros je obaviještena o ovoj tragediji.

Slobodan Pavlović je privrednik iz Chicaga, osnivač Slobomira, rođen u Popovima kod Bijeljine. U SAD je otišao 1965. godine. U rodnim Popovima je 1990. podigao spomenik Knezu Ivi od Semberije, a 1991. je postavio temelje za izgradnju Pavlovića mosta koji je završen 28. augusta 1996. godine, na dan kada je postavljen kamen temeljac za izgradnju novog grada Slobomira.

Podigao je spomenik Filipu Višnjiću ispred gradske biblioteke u Bijeljini, i crkvu Hristovog vaskrsenja u Popovima. Devedesetih je započeo izgradnju Pavlović banke i Slobomir P Univerziteta u Slobomiru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...