OŠTRA REAKCIJA DENISA BEĆIROVIĆA NA OBJAVU SRĐANA MAZALICE: Naglašavanje prirodnih zakona je put u fašizam

Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači uvažavati historijski individualitet i posebnost jedne od najstarijih država u jugoistočnoj Evropi.

  • Mini market

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 16

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, komentirao je danas izjave visokog funkcionera SNSD-a.

"Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači protiviti se zakonima prirode", napisao je visoki funkcioner SNSD-a Srđan Mazalica.

"Ovo je jedna od najskandaloznijih ocjena funkcionera SNSD-a. Zbog opasnosti ove teze dužan sam potcrtati sljedeće činjenice:

1. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači čuvati mir i sigurnost punopravne članice Ujedinjenih nacija - države Bosne i Hercegovine.

2. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači provoditi Dejtonski mirovni sporazum.

3. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači poštovati Ustav BiH.

4. Davati doprinos opstanku Bosne i Hercegovine znači uvažavati historijski individualitet i posebnost jedne od najstarijih država u jugoistočnoj Evropi.

Na kraju, da zaključim, isticanje 'zakona prirode' nasuprot zakonima demokratske i pravne države predstavlja jednu od temeljnih karakteristika nacizma i fašizma", istakao je Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...