MUKE ZA SPORTISTE: Teniserka ne može igrati na Australian Openu jer ne priznaju vakcinu koju je dobila

Sputnik nije verifikovan u Australiji.

  • Sport

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 0

Ruska teniserka Natalija Vihljanceva neće nastupiti na predstojećem Australian Openu jer tamošnje vlasti ne priznaju vakcinu Sputnik.

Kako je istaknula u objavi na društvenim mrežama, Sputnik nije verifikovan u Australiji i morala se povući s prvog Grand Slam turnira sezone.

"Nažalost, neću učestvovati ove godine na Australian Openu. Zaista sam zadovoljna nivoom tenisa koji sam prikazala na posljednjih nekoliko turnira i željela bih da igram u Australiji, ali tamo Sputnik nije priznat. Sretno svim učesnicima i timu organizatora, uvijek prirede nevjerovatne događaje", napisala je 24-godišnja Ruskinja.

Australian Open počinje 17. januara u Melbournu, a još uvijek nije poznato da li će na njemu igrati Novak Đoković.

Direktor Australian Opena Craig Tiley potvrdio je da nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći nastupiti na predstojećem turniru u Melbourneu, te je zbog toga upitan nastup Đokovića, za kojeg se dugo špekuliše da li se vakcinisao.

U međuvremenu, tiražni dnevni list Herald Sun iz Melbourna prenio je da će Novak najvjerovatnije iskoristiti rupu u zakonu i da u tome navodno ima podršku organizatora prvog Grand Slama. Naime, zdravstveno izuzeće od vakcinacije je drugi način na koji može da se uđe u Australiju bez karantina, a kako piše Herald Sun, Đoković ima osnova da se prijavi za izuzeće, piše "Klix".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...