SPEKTAKL U SEVILLI: Sjajna Barcelona umalo odnijela sva tri boda s teškog gostovanja u Andaluziji, Španija bruji o bliskom susretu Rakitića i Xavija (VIDEO)

U odgođenoj utakmici 4. kola španskog nogometnog prvenstva Sevilla i Barcelona su na kišom natopljenom Sanchez Pizjuanu odigrali 1:1

  • Sport

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 0

Na stadionu Sanchez Pizjuan Sevilla je povela u 32. minuti, kad je u uigranoj akciji Ivan Rakitić poslao prizemnu loptu na 11 metara, a tamo je natrčao Papu Gomez i pospremio je u donji desni ugao Barceloninog gola.

I Barcelona je do izjednačenja došla nakon udarca iz ugla. Ousmane Dembele je ubacio na visinu peterca, gdje je najviši u skoku bio Ronald Araujo i glavom poslao loptu u donji desni ugao.

Sevilla je u 64. minuti ostala s igračem manje. Jordi Alba je isprovocirao Julesa Koundea koji je ga je iz neposredne blizine pogodio loptom u lice, a sudija Del Cerro mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton.

Brojčanu prednost Barcelona nije uspjela iskoristiti, iako je imala čak 22 udarca, 17 više od Seville, od toga šest unutar okvira.

Inače, pri rezultatu 1:1 u 68. minuti, nakon jednog duela uz sam rub terena, sudija je svirao prekršaj nad Rakitićem.

U tom trenutku ruku mu je pružio Xavi s kojim je branio boje katalonske ekipe, a onda je uslijedio i kratki zagrljaj koji možete vidjeti OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...