MILIJARDER BILL GATES OTKAZAO PLANOVE ZA GODIŠNJI ODMOR: "Ulazimo u najgori dio pandemije..."

Ponovio je da će to biti teško vrijeme, ali da se odgovarajućim mjerama pandemija može okončati sljedeće godine.

  • HiTec

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 0

Bill Gates je otkazao planove za odmor te upozorio da ulazimo u najgori dio pandemije koronavirusa. Ipak, vjeruje da bi se pandemija mogla završiti sljedeće godine. 

'Baš kada se činilo da će se život normalizirati, mogli bismo ući u najgori dio pandemije. Omikron će nas sve pogoditi. Moji bliski prijatelji su već zaraženi njime, a ja sam otkazao većinu mojih planova za odmor', poručio je na Twitteru suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. 

Kao dobru vijest je istakao to da omikron neće dugo biti dominantan soj. Pretpostavlja da će aktuelni pandemijski val trajati manje od tri mjeseca. Ponovio je da će to biti teško vrijeme, ali da se odgovarajućim mjerama pandemija može okončati sljedeće godine. 

Prema Gatesovim riječima, svjestan je da je frustrirajuće to što će još jedan praznik biti obilježen koronavirusom. Međutim, kako je naveo, pandemija neće trajati vječno, a dok ne završi najbolje je da pazimo jedni na druge. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...