VUČIĆEV MINISTAR LIJE GORKE SUZE: "Ja verujem u svoj doktorski rad. Reč je o političkoj odluci!"

On je dodao i da mu je drago da to znanje može da upotrijebi "na najbolji mogući način", tako što upravlja budžetom Srbije i obezbjeđuje novac za puteve, bolnice i škole, veće penzije i plate, kao i isplatu pomoći građanima i privredi u vrijeme pandemije.

  • Regija

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 1

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je, nakon što mu je Senat Univerziteta u Beogradu poništio danas diplomu doktora nauka, napisao na svom Instagram profilu da vjeruje u svoj doktorski rad, isto kao što vjeruje i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Srbije.

"Ponosan sam na sve što sam naučio u posljednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vrijeme sam uspio da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svjetskim ekonomskim krugovima", napisao je Mali.

On je dodao dodao i da mu je drago da to znanje može da upotrijebi "na najbolji mogući način", tako što upravlja budžetom Srbije i obezbjeđuje novac za puteve, bolnice i škole, veće penzije i plate, kao i isplatu pomoći građanima i privredi u vrijeme pandemije.

"Ja vjerujem u svoj doktorski rad, isto kao što vjerujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Riječ je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim, i zbog toga ću iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina", istakao je Mali i dodao da politička hajka koja se vodi protiv njega može samo da ga motiviše da radi još više i bolje.

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, na osnovu rješenja Odbora za profesionalnu etiku UB, kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje Malog prilikom izrade njegove doktorske disertacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...