MINISTAR FINANSIJA SRBIJE SINIŠA MALI OBJAVIO: Više od milion mladih građana Srbije se prijavilo za pomoć od 100 eura

Rekao je i da nije očekivao toliko broj prijavljenih, te izrazio zadovoljstvo zbog toga.

  • Regija

  • 30. Jan. 2022  31. Jan. 2022

  • 2

Za državnu pomoć od 100 eura do večeras se prijavilo 1.017.000 mladih od 16. do 29 godina, rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali za televiziju Pink, podsjećajući da je prijavljivanje moguće do ponoći, te da isplata počinje u utorak, 1. februara.

Mali je rekao i da je plan isplate, u dinarskoj proturijednosti, napravljen i da će novac, na račune prijavljenih biti uplaćen za tri dana.

Rekao je i da nije očekivao toliko broj prijavljenih, te izrazio zadovoljstvo zbog toga.

„To govori i da smo pogodili i sa ovom merom“, rekao je Mali.

Odbacio je kritike opozicije da vlast time pokušava kupiti mlade uoči izbora.

„To oni polaze od sebe a mi, od kada je počela kriza sa Covidom, novčano pomažemo i građanima i privredi“, rekao je Mali, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...