RUČAK ZA LJUBITELJE PILEĆEG MESA: Evo kako spremiti pileće šnicle

Pileće meso sameljite, dodajte suhi biljni začin, sjeckani poriluk, timijan, jaje i prezle.

  • Gastro

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 0

Ručak za ljubitelje pilećeg mesa.

Sastojci:

– 500 g pilećih fileta

– 1 veći poriluk

– timijan

– 1 jaje

– 1-2 kašike prezli

– 1 kašika suhog boljnog začina

– ulje za prženje

Priprema:

Pileće meso sameljite, dodajte suhi biljni začin, sjeckani poriluk, timijan, jaje i prezle.

Sve dobro izmiješajte i ostavite da stoji oko sat vremena.

Nakon toga oblikujte šnicle i pecite ih na ulju sa svake strane po pet minuta.

Poslužite tople sa prženim krumpirom i salatom po želji.

Prijatno!

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...