DRUGA STRANA PRIČE: Da li je Mladen Grujičić vrijeđao mještane Skelana, evo šta kaže...

Ne znam, zaista, o čemu se radi. Ja sam sinoć proslavljao krsnu slavu, bilo je dosta gostiju i djece, rekao je Grujičić.

  • Mini market

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 1

Na Facebook grupi "Pokret ZA Opštinu Skelani", mještani naselja koje se službeno nalazi pod administrativnom kontrolom Općine Srebrenica, već duže vremena traže status općine.

Skelani su podsjećamo, tokom rata, i nekoliko godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma imali status općine, ali im je on ukinut i više nikada nije vraćen.

Mještani Skelana smatraju da je vraćanje statusa općine spas za narod koji živi tamo.

- Samo vraćanje općine Skelani, od Kragljivode do Drine je spas za ovaj narod. Da nije naše bratske zemlje Srbije, ovaj kraj bi bio potpuno prazan, zahvaljujući srebreničkoj vlasti na čelu sa Mladenom, Momčilom i drugim podanicima, naveli su.

Na tu Facebook objavu komentar je ostavio profil pod imenom Mladen Grujičić, sa slikama načelnika Srebrenice, koji je mještanima Skelana poslao uvredljivu poruku.

- Ajde ološi jedni sačekajte bar da praznici prođu, j**o vam m.... onaj ko vas je angažovao da pišete, dobit ćete k...., napisao je izvjesni Mladen Grujičić.

image

Grujičić vrijeđa mještane Skelana?

Povodom ovog događaja, načelnik Grujičić za Oslobođenje je kazao da ne zna o čemu je riječ.

- Ne znam, zaista, o čemu se radi. Ja sam sinoć proslavljao krsnu slavu, bilo je dosta gostiju i djece. Telefon mi nije bio pri ruci cijeli dan, ni na čestitke nisam odgovarao, tako da ne znam o čemu se radi, rekao je Grujičić.

Dalje, načelnik Srebrenice ističe kako on nije napisao ovaj komentar.

- Ja ovdje vidim fotografiju sa mog profila, ali ne znam da li je pisano sa mog profila, iako jeste to definitivno nisam pisao ja. Ali u svakom slučaju osuđujem pisanje stranice "Pokret za Skelane" koji je sada promijenjen u drugi pokret i kao takav čini štetu, prije svega SNSD- u, jer ga vodi čovjek, i to svi znaju koji, pokušavajući da afirmiše jednog čovjeka na štetu cijele zajednice, kazao je on.

Jednu stvar Grujičić, kako kaže, smatra indikativnom.

- Indikativno je da je nedavna smjena doprinijela da baš ova stranica intenzivira svoje huškačke poteze, što dovoljno govori ko stoji iza ove stranice. Oni koji se zalažu za opštinu Skelani su i raselili narod, ne samo iz Skelana već i iz same Srebrenice, zaključio je Grujičić u izjavi za Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...