DRAMA U MELBOURNEU: Novak Đoković protjeran iz Australije, oglasila se policija, otkriven razlog...

Zvuči nevjerovatno, ali tek kada je najbolji teniser svijeta krenuo na put odlučili su da se oglase zvaničnici australske Vlade, koji žele da mu zabrane ulazak u zemlju.

  • Sport

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 3

Novak Đoković je u utorak poletio ka Melbourneu, a po posljednjim informacijama sletio je u Australiju, kada je došlo do problema s vizom.

Zvuči nevjerovatno, ali tek kada je najbolji teniser svijeta krenuo na put odlučili su da se oglase zvaničnici australske Vlade, koji mu žele zabraniti ulazak u zemlju.

„U slučaju nedovoljno dobrih dokaza, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog – i vratit će se prvim sljedećim avionom kući“, poručio je ranije premijer Australije.

Nije ostavio nikakvu dilemu.

"Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića!"

Oglasila se granična policija i potvrdila deportaciju

"Australske granične snage će nastaviti osiguravati da oni koji dolaze u našu zemlju ispunjavaju sve potrebne uslove za ulazak. Naša kancelarija potvrđuje da gospodin Đoković nije ispunio sve potrebne uslove zbog čega mu je odbijena viza za ulazak", stoji u saopćenju koje možete pročitati ovdje.

Poslije sedam sati tokom kojih mu je oduziman i telefon i onemogućen svaki kontakt sa bilo kim, stigla je informacija da je Đokoviću viza odbijena i da neće moći ući u Australiju.

Srbijanski teniser je preko advokata podnio žalbu, ali sve informacije govore da su šanse za njeno usvajanje male i da će se u roku od 24 sata izvršiti deportacija i povratak u Evropu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...