NADAL OPLEO PO ĐOKOVIĆU: "Da je htio, mogao je bez problema igrati u Australiji! Svijet je dovoljno patio..."

"Svako je slobodan donijeti svoje odluke, ali onda postoje i neke posljedice, zar ne?", poručio je osvajač 20 Grand Slam naslova.

  • Sport

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 1

Španjac Rafael Nadal odigrao je prvi meč nakon više od pet mjeseci i na startu ATP turnira u Melbourneu svladao Ricardasa Berankisa sa 6:2, 7:5. Nakon meča je dakako i on morao govoriti o slučaju Novaka Đokovića i odluci australskih vlasti da mu oduzmu vizu.

"Svijet je dovoljno patio. Vakcinišite se! Da želi, Novak bi bez problema igrao ovdje u Australiji. On sam odlučuje. Svako je slobodan donijeti svoje odluke, ali onda postoje i neke posljedice, zar ne?", poručio je osvajač 20 Grand Slam naslova.

Ne dijele, ipak, svi u teniskom svijetu Nadalovo mišljenje. Jedan od onih koji je očekivano stao na Novakovu stranu je američki teniser Tennys Sandgren, inače zvijezda antivakserskog pokreta. Sandgren se nije vakcinisao, ali za razliku od Đokovića, nije tražio ni medicinsko izuzeće, već je jednostavno odlučio da neće igrati na Australian Openu, baš kao ni Pierre-Hugues Herbert, jedan od najboljih svjetskih igrača parova.

"Samo da budemo kristalno jasno, dva odvojena ljekarska odbora odobrila su Novakovo izuzeće. A političari to zaustavljaju. Australija ne zaslužuje biti domaćin Grand Slam turnira", poručio je Sandgren.

S njime se slaže i Ukrajinac Sergij Stahovskij.

"Kada vam sljedeći put neko kaže da se politika ne miješa u sport, sjetite se 6. januara 2022. kada isključivo politički 'ego' nije dozvolio najboljem teniseru svijeta da uđe u zemlju u koju su mu vladine institucije odobrile ulazak", napisao je Stahovskij.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...