PROGOVORILA PRIVEDENA ČEŠKA TENISAČICA: „S jedne strane ovo mi se dogodilo i zbog Novaka Đokovića…“

Ušla je u zemlju u decembru i prošla sve provjere, a već je i odigrala pripremni meč, ali nakon što je izbila afera oko Đokovića i sama je privedena.

  • Sport

  • 08. Jan. 2022  

  • 0

Češka tenisačica Renata Voračova privedena je u četvrtak u Melbourneu nakon što je izbila afera s necijepljenim tenisačima na turniru Australian Open. Ona je, za razliku od Novaka Đokovića, odustala od turnira i vraća se kući, ali je Novaku poručila da se izbori na sudu i da igra jer su sportaši došli igrati tenis, a ne rješavati interne sporove zemlje domaćina.

"S jedne strane mi se ovo dogodilo i zbor Novaka, a mislim da nisam jedina. Izdano je više izuzeća zbog zdravstvenih razloga. No, htjela bih da ga puste da igra. Mi smo sportaši, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima. Pročitali smo pravila, ispunili uvjete i nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zašto zatvoreni sjedimo u hotelu", rekla je Voračova za Lidove novini pa dodala:

"Nadam se da će Novak u ponedjeljak uspjeti na sudu, ali u mome slučaju bi se sve oteglo još nekoliko dana. Ne želim gubiti vrijeme zbog političkog rata koji se ovdje vodi. Mislim da su federalne vlasti zbog Đokovića našle rupu u propisima države Victorije. Sada njegovi advokati mogu naći rupu u federalnim smjernicama."

Čehinja se nije cijepila, ali je nedavno preboljela Covid-19 i tako dobila dozvolu za nastup na Australian Openu. Ušla je u zemlju u decembru i prošla sve provjere, a već je i odigrala pripremni meč, ali nakon što je izbila afera oko Đokovića i sama je privedena.

"Ne znam zašto su došli tek za sedam dana i rekli mi da što je vrijedilo sada ne vrijedi. Nisu se ponašali ni grubo ni vulgarno, ali neke stvari nisu ugodne. Osjećam se kao u zatvoru. Najgore je bilo kada su mi rekli da će mi ukinuti vizu", rekla je Voračova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...