DRAMA U MELBOURNEU: Navijača zbog podrške Đokoviću izbacili sa tribina (VIDEO)

Na transparentu je stajala kratka poruka: "Novaks (Ne vakcinama) Đoković je talac komunističke države Daniela Andrewsa."

  • Regija

  • 08. Jan. 2022  08. Jan. 2022

  • 2

Ne smiruju se strasti u Australiji, iz sata u sat praktično isplivavaju informacije o brojnim skandalima vezanim za događaje oko Novaka Đokovića, a jedan od njih se dogodio na tribinama Rod Laver arene.

Tokom jednog od mečeva turnira „Summer Set“ u Melburnu dvoje Đokovićevih navijača su razvili transparent podrške Đokoviću.

Na transparentu je stajala kratka poruka:

"Novaks (Ne vakcinama) Đoković je talac komunističke države Daniela Andrewsa."

Dan Andrews je, inače, premijer australijske države Viktorija.

Malo pošto je transparent ugledao svjetlost dana, čovjeku i ženi koji su nosili transparent prišlo je obezbjeđenje, koje je zatražilo da isti uklone:

"Evo nas u Rod Laver areni. Izgleda da nije dozvoljeno nositi poruke podrške Novaku Đokoviću. Obezbjeđenje je došlo, žele da konfiskuju, ili ukradu moj znak koji sam skupo platio", rekao je čovjek, nakon čega ga je prekinuo jedan od članova organizacionog tima:

"Rečeno vam je da predate transparent ili ćete morati da odete", rekao je jedan od organizatora, nakon čega se uključila žena, koja je upitala:

"Koje pravilo smo prekršili?"

Na to je čovjek iz organizacije Australian Opena istakao da je "poruka neprikladna", kao i da je "Tenis Australia zatražio od njega da oduzme transparent",  piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...