ĐOKOVIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: Federalna vlada istražuje je li Novak lagao, za davanje lažnih iskaza prijeti ozbiljna kazna...

Iako je Novak Đoković odnio sudsku pobjedu, priča o slučaju njegove australske vize nije konačna.

  • Sport

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 2

Naglašavaju to i australski mediji koji navode kako Federalna vlada istražuje je li najbolji teniser svijeta lagao pri ispunjavanju putničkog formulara odnosno aplikaciji za dobivanje vize.

Naime, tamo je Đoković naveo da nije putovao 14 dana prethodno svom dolasku u Australiju 6. januara, a u tom je periodu zapravo putovao iz Beograda u Španiju. Svejedno, u njegovom je formularu označen odgovor - ne. To je standardno pitanje koje se odnosi na sve putnike, a uz njega stoji upozorenje kako je davanje lažnih odgovora ozbiljan prekršaj koji je čak kažnjiv s jednogodišnjim zatvorom, piše australski The Age.

Đoković je graničnoj kontroli izjavio kako su iz Tennisa Australije ispunili putnički formular u njegovo ime.

image

Đokovićeva putna deklaracija

Hoće li ministar imigracije Alex Hawke iskoristiti svoju moć i otkazati mu vizu ostaje za vidjeti, ali iz Federalne vlade dalje istražuju pomnije Đokovićeve putne deklaracije, posebno nakon što je njegov brat Đorđe na press konferenciji odbio pomnije davati odgovore na pitanja o Đokovićevom kretanju i aktivnostima nakon pozitivnog nalaza na koronavirus.

Naprotiv, nakon takvog je pitanja naprasno prekinuo press konferenciju i zahvalio se novinarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...