GOTOVO JE: Australija ukinula vizu Novaku Đokoviću, slijedi deportacija, oglasio se ministar za imigracije...

Loša vijest za najboljeg tenisera svijeta.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 8

Australija je uskratila vizu najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću i namjerava ga deportovati.

Australski ministar za imigracije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijsko pravo i poništio vizu Novaka Đokovića. Advokati prvog tenisera svijeta spremaju se podnijeti žalbu na tu odluku. 

Ministar Hawke je i pojasnio svoju odluku.

"Danas sam iskoristio svoje pravo koje imam prema članku 133C(3) Zakona o migracijama kako bih ukinuo vizu koju ima gospodin Novak Đoković jer smatram da je to od javnog interesa. Odluku sam donio na temeljima zdravlja i javnog reda, a slijedila je nakon odluke suda koji je odlučio vratiti vizu koja je Đokoviću ukinuta na temelju proceduralne pogreške", rekao je Hawke pa dodao:

"U donošenju ove odluke sam pomno proučio informacije koje su mi dostavili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, australske granične policije, kao i sam gospodin Đoković. Ova vlada je snažno posvećena zaštiti australskih granica, posebno u odnosu na pandemiju koronavirusa."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...