PARTNER AMERIČKOG AMBASADORA NELSONA PODIJELIO FOTOGRAFIJU: Sattler mu organizovao oproštajnu zabavu (FOTO)

Zabavi su prisustvovale brojne poznate ličnosti počev od bh. muzičke zvijezde Dine Merlina, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njenog supruga te britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda i njegove supruge.

  • Društvo

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson uskoro završava svoj mandat u našoj zemlji, a tim povodom je Johann Sattler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, organizovao oproštajnu zabavu.

Nelsonov partner Filippo Tattoni-Marcozzi je na svom Instagram profilu objavio dvije fotografije na kojima pozira s gostima te se oprašta od prijatelja iz Bosne i Hercegovine.

Zabavi su prisustvovale brojne poznate ličnosti počev od bh. muzičke zvijezde Dine Merlina, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njenog supruga te britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda i njegove supruge.

“Teško je reći zbogom, ali s ovakvim prijateljima više zvuči kao: ‘Vidimo se'”, napisao je Tattoni-Marcozzi u opisu fotografija na Instagramu.

Također, zahvalio se Sattleru na “predivnoj oproštajnoj zabavi”, piše crna-hroika.info.

alt

Sudeći prema fotografijama, zabavi su prisustvovali i Jasminko Halilović, osnivač Muzeja ratnog djetinjstva, bh. poduzetnica Emina Agić, kao i reditelj Ademir Kenović.

Nelsona će na poziciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH naslijediti Michael Murphy, koji je odlukom Senata zvanično izabran krajem decembra 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...