ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA: Popularna dating aplikacija misteriozno nestala s App Storea u....

Razlog pooštravanja ograničenja je upravo održavanje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, koje bi trebale početi 4. februara.

  • HiTec

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 0

Popularna LGBTQ dating aplikacija Grindr, misteriozno je nestala s Appleovog App Storea i nekih Android trgovina aplikacija u Kini, izvijestio je Bloomberg.

Uklanjanje Grindra uslijedilo je nakon što je kineska vlada nedavno objavila da će suzbiti ilegalni sadržaj, pornografiju i zloćudnu aktivnost na internetu. Razlog pooštravanja ograničenja je upravo održavanje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, koje bi trebale početi 4. februara.

Međutim, budući da je Grindr na kraju krajeva LGBTQ dating aplikacija, valja napomenuti da homoseksualnost nije protivzakonita u Kini. Svakako treba napomenuti i da je Grindr do početka 2020. godine bio u vlasništvu kineske kompanije Beijing Kunlun Tech, nakon čega je prodan američkoj kompaniji San Vicente Acquisition. Lokalne alternative Grindru poput Blueda, još su uvijek dostupne za preuzimanje, pa se nagađa da je kineskim vlastima problem upravo novi vlasnik jedne od najpoznatijih LGBTQ dating aplikacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...