ALIJA TABAKOVIĆ O ‘UVOZU GLASAČA’ IZ RS-A U SRBIJU: "Dodik vraća uslugu Vučiću za Srebrenicu"

Fiktivni glasači su dolazili iz Srbije, dijelila su se državljanstva BiH, ekspresno dobijale lične karte naše zemlje.

  • Politika

  • 06. Feb. 2022  06. Feb. 2022

  • 1

Nakon što je predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio snimak na kojem se vidi kako SNS Aleksandra Vučića "uvozi glasače" iz Republike Srpske u glavni grad Srbije uoči izbora pojavio se i novi video u kojem je prikazana šema prijavljivanja novih "stanovnika" Beograda.

Za Aliju Tabakovića, kandidata Inicijative “Moja adresa Srebrenica” na posljednjim Lokalnim izborima za načelnika Srebrenice, slike iz Beograda uopće nisu iznenađenje.

"Nije ovo ništa nepoznato na ovim prostorima. Nama u Srebrenici je dobro poznat izborni inženjering u organizaciji vlasti susjedne nam Srbije. Ovaj put je obrnut smjer. Aleksandar Vučić je pomagao Miloradu Dodiku da dobije Srebrenicu, a sada Milorad Dodik vraća uslugu. Do sada smo gledali uvoz glasača iz Srbije u Srebrenicu, a sada gledamo uvoz zagarantovanih glasača iz Bosne i Hercegovine u Srbiju. Ovo što je prisutno u Beogradu, mi imamo priliku gledati svake subote u posljednjih mjesec dana u Srebrenici. Posebna kancelarija je otvorena u bivšoj veterinarskoj stanici i tu su ogromne gužve. Popisuju se za dobijanje državljanstva Srbije, kako bi na izborima u aprilu mogli glasati za Vučića", pojašnjava za Faktor Alija Tabaković.

U decembru 2020. godine iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”, zatraženo je od CIK-a da poništi izbore u ovom gradu i da svojim internim procedurama pokuša napraviti izbore koji će biti po zakonu, fer i korektni. Fiktivni glasači su dolazili iz Srbije, dijelila su se državljanstva BiH, ekspresno dobijale lične karte naše zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...