BRANISLAV ZELJKOVIĆ I SLAVKO BOJIĆ NAREDNIH DANA IZLAZE IZ PRITVORA: Istekao maksimalni period koji je Javno tužilaštvo RS-a imalo za...

Javno tužilaštvo RS-a iskoristilo je maksimalan period koji zakon dozvoljava za istražni pritvor.

  • Hronika

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 0

Branislav Zeljković, smijenjeni direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a, i Slavko Bojić, direktor firme "Procontrol", sljedeće sedmice izlaze na slobodu, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Javno tužilaštvo RS-a iskoristilo je maksimalan period koji zakon dozvoljava za istražni pritvor.

Po sudskom rješenju, Zeljkoviću pritvor može trajati najduže do 16. februara, do pet minuta iza ponoći, a Bojiću dan kraće, do 17.24 sati.

Oni su, podsjetimo, uhapšeni u predmetu koji se odnosi na sporne nabavke Instituta, a pritvor im je produžen na prijedlog Javnog tužilaštva RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...