UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE SRĐANA KERIMA: "Zapadni Balkan ne može biti spokojan"

Bivši predsjednik Opće skupštine UN-a kazao je da "Zapadni Balkan, pa i Hrvatska, ne mogu biti spokojni u ovoj situaciji.

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2022  20. Feb. 2022

  • 2

U Munchenu je danas završila sigurnosna konferencija. Tema su bile napetosti između Ukrajine i Rusije. Tamo je bio i bivši predsjednik Opće skupštine UN-a Srđan Kerim koji je za Dnevnik Nove TV kazao da "Zapadni Balkan, pa i Hrvatska, ne mogu biti spokojni u ovoj situaciji.

Sam Zapadni Balkan, pa i Hrvatska kao zemlja koja je na samoj granici, tu ne mogu biti spokojni u ovoj situaciji, jer su odnosi između najvećih sila na svijetu, to su SAD, Rusija i Kina, do te mjere poremećeni, stupanj međusobnog nepovjerenja raste iz dana u dan i normalno je da u takvim situacijama lovišta budu manje zemlje i oni teritoriji koji nisu jasno razgraničeni, kao da se vraćamo ponovno u one utjecajne sfere i zone interesa”, rekao je Kerim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...