IVICA DAČIĆ KONTRA ČITAVOG SVIJETA: "Odnosi sa Rusijom i Kinom politički prioritet"

Dačić je rekao da Srbija "ne postoji da bi zadovoljila druge, nego da radi za svoj narod i državu"

  • Regija

  • 26. Feb. 2022  26. Feb. 2022

  • 4

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su odnosi Srbije sa Rusijom, Kinom i ostalima politički prioritet Srbije.

"Onaj ko nam pomaže da branimo naš teritorijalni integritet je u ovom trenutku naš politički prioritet", poručio je Dačić u Beogradu.

Dačić je rekao da Srbija "ne postoji da bi zadovoljila druge, nego da radi za svoj narod i državu", prenijeli su beogradski mediji.

"Naš teritorijalni integritet je naš prioritet", istakao je Dačić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i međunarodno pravo, ali neće uvoditi sankcije nijednoj državi, uključujući Rusiju.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin donio je odluku o napadu na Ukrajinu i istakao da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine nego "njenu demilitarizaciju i denacifikaciju".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...