POZNATI GLUMAC JE PRIJE PODRŽAVAO PUTINA, A SAD PORUČUJE: "Položite oružje..." (FOTO)

Glumac nikada nije prestao hvaliti svoju novu domovinu Rusiju, 'veliku demokraciju', te hvaliti Vladimira Putina, koga je čak i uspoređivao s papom Ivanom Pavlom II.

  • Show

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 3

Francuski glumac Gerard Depardieu (73), blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu (69), pozvao je danas na 'polaganje oružja i pregovore' u izjavi za AFP, šestog dana ruske invazije na Ukrajinu.

"Rusija i Ukrajina su uvijek bile bratske zemlje. Ja sam protiv ovog bratoubilačkog rata. Kažem vam: Položite oružje i pregovarajte", izjavio je Depardieu.

Ovaj poziv dolazi u trenutku dok se ruska vojska nastavlja raspoređivati kako bi pokušala preuzeti kontrolu nad Kijevom, a središte Harkiva, drugog po veličini ukrajinskog grada nedaleko od granice s Rusijom, bombardira ruska vojska, rekao je regionalni guverner.

24sataFoto: Press Association/Pixsell/nordphoto / Alterphoto /Borja B.Hojas

Zvijezda francuske kinematografije, koji ima francusko i rusko državljanstvo, nazvao je AFP kako bi dao ovu telefonsku izjavu.

Depardieu je dobio ruski pasoš u januaru 2013., a u pozadini toga bilo je njegovo neslaganja s poreznom politikom predsjednika Françoisa Hollandea (67).

"Smatram da je normalno plaćati, ali ne idiotima koji misle da rade dobro", rekao je 2014. listu "Le Point."

Otad Gerard Depardieu nikada nije prestao hvaliti svoju novu domovinu, Rusiju, 'veliku demokraciju', te hvaliti Vladimira Putina, koga je uspoređivao s papom Ivanom Pavlom II, navodi 24sata.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...