IKEA PRIVREMENO OBUSTAVLJA RAD U RUSIJI: Ova odluka ima direktan uticaj na 15.000 zaposlenika

IKEA je priopćila da je odlučila pauzirati sav izvoz i uvoz u i iz Rusije i Bjelorusije te zaustaviti sve IKEA maloprodajne i industrijske operacije u Rusiji.

  • Ekonomija

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 0

IKEA privremeno zaustavlja poslovanje u Rusiji i Bjelorusiji, objavila je ta kompanija. 

"Rat već ima ogroman utjecaj na ljude. To također rezultira ozbiljnim poremećajima u opskrbnom lancu i uvjetima trgovanja. Zbog svih ovih razloga, grupe fabriki odlučile su privremeno pauzirati rad IKEA-e u Rusiji”, navodi se.

IKEA je saopćila da je odlučila pauzirati sav izvoz i uvoz u i iz Rusije i Bjelorusije te zaustaviti sve IKEA maloprodajne i industrijske operacije u Rusiji.

IKEA u Rusiji ima 17 trgovina koje će se sada zatvoriti. 

"“Ove odluke imaju izravan utjecaj na 15.000 IKEA-inih zaposlenika. Ambicije su nam dugoročne i osigurali smo zaposlenje i stabilnost prihoda za bližu budućnost te pružili podršku njima i njihovim porodicama u regiji”, stoji u saopćenju.

IKEA je također najavila "trenutnu donaciju od 20 miliona eura za humanitarnu pomoć onima koji su prisilno raseljeni zbog sukoba u Ukrajini", kao odgovor na hitni poziv Agencije UN-a za izbjeglice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...