ANDREJ PLENKOVIĆ OTKRIO DETALJE O PADU LETJELICE: "U Hrvatsku je ušla iz Mađarske, za sada ne možemo potvrditi je li neka pogreška ili..."

Istakao je kako je “dobro što nema ozlijeđenih i da je pala u dio gdje nema stambenih objekata”

  • Regija

  • 11. Mar. 2022  11. Mar. 2022

  • 1

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković iznio je nove detalje nakon sastanka nadležnih tijela sigurnosno-odbrambenog sistema u Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Plenković je kazao kako je utvrđeno da je letjelica ruske proizvodnje, ali da nije poznato je li u posjedu ruske ili ukrajinske proizvodnje.

“U Hrvatsku je došla iz pravca Mađarske, a prema riječima premijera Viktora Orbana. u Mađarsku je došla iz pravca Rumunije. Da li je neka pogreška, izgubljena kontrola – to ne možemo sa sigurnošću utvrditi. Ono što znamo je da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Kontaktirali smo ukrajinsku situaciju da vidimo kako je ova letjelica došla čak do Zagreba”, rekao je Plenković.

Istakao je kako je “dobro što nema ozlijeđenih i da je pala u dio gdje nema stambenih objekata”

“Svi ulažu maksimalne napore da se utvrde razlozi dolaska i rušenja letjelice”, dodao je.

No i dalje nije poznato kako je letjelica neopaženo ušla u zračni prostor NATO-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...