JEZIVO I UZNEMIRUJUĆE: Tijela ruskih vojnika se noću utovaraju u vozove u Bjelorusiji (VIDEO)

Nakon što je neko snimio video o tome i objavio ga na društvenim mrežama, tijela su počeli utovarivati noću kako ne bi privlačili pažnju.

  • Svijet

  • 19. Mar. 2022  19. Mar. 2022

  • 0

Rusi preko Bjelorusije nose tijela nastradalih vojnika u ratu u Ukrajini. Kako prenose strani mediji do 13. marta je preko 2.500 tijela poslano nazad u Rusiju.

Bjelorusko medicinsko osoblje u Gomelu kaže da su njihove mrtvačnice prepune.

200 kilometara dalje, ali opet u području blizu granice s Ukrajinom, jedan stanovnik grada Mazira tvrdi: "Putnici na željezničkoj stanici bili su šokirani brojem leševa utovarenih u voz. Nakon što su ljudi počeli snimati video, vojska ih je uhvatila i naredila im da ga uklone..."

"Daily Mail" prenosi i izjavu liječnika iz bolnice u Maziru koji je rekao da nemaju dovoljno hirurga, ali je i potvrdio ono što je rekao građanin: "Ranije je leševe prevozila Hitna pomoć i ukrcavali su ih u ruske vozove. Nakon što je neko snimio video o tome i objavio ga na društvenim mrežama, tijela su počeli utovarivati noću kako ne bi privlačili pažnju", prenosi index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...