PETRO POROŠENKO UPUTIO POZIV AMERIČKOM PREDSJEDNIKU: "Zašto Biden ne bi posjetio Ukrajinu?"

Sedam dana nakon početka napada Porošenko je izašao s kalašnjikovom na ulice Kijeva.

  • Svijet

  • 19. Mar. 2022  19. Mar. 2022

  • 1

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u razgovoru za CNN da bi američki predsjednik Joe Biden trebao posjetiti Ukrajinu dok bude u Europi, na summitu NATO-a u Bruxellesu sljedeće sedmice.

"Zašto moj vrlo dobar prijatelj, vrlo dobar prijatelj Ukrajine, Joe Biden, vođa globalnog svijeta, koji sada demonstrira to vodstvo, ne bi došao posjetiti Ukrajinu sljedeće sedmice i tako pokazao solidarnost?" rekao je Porošenko, koji je nosio vojni prsluk okružen vojnicima u Kijevu.

Sedam dana nakon početka napada Porošenko je izašao s kalašnjikovom na ulice Kijeva.

Na pitanje novinara čime su on i grupa s kojom se nalazi naoružani i što namjeravaju učiniti kad Rusi uđu u centar Kijeva, Porošenko je odgovorio: "To je vrlo jednostavno. Evo, ovo je kratki kalašnjikov. Imamo oko 300 pripadnika teritorijalne odbrane i imamo dva mitraljeza, to je uglavnom to. Nemamo tešku artiljeriju, nemamo tenkove...", navodi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...