MUSTAFA CERIĆ OTVORENO O IZBORNOM ZAKONU: “Nisu propali pregovori, već je propala legalizacija aparthejda po modelu Čovićevog HDZ-a"

"Preživjet ćemo i današnji dan uz Allahovu milost", kaže Cerić.

  • Politika

  • 20. Mar. 2022  20. Mar. 2022

  • 6

Mustafa Cerić, bivši reisul-ulema, komentirao je propale pregovore oko prijedloga Izbornog zakona BiH koji su se u proteklim danima održali u zgradi Delegacije EU.

Nakon propalih pregovora o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, strana medijatorica u procesu Angelina Eichhorst je kazala kako je ovo još jedna “propuštena prilika”.

"Mi smo iscrpili sve mogućnosti da se dođe do konsenzusa, bilo je teško zadovoljiti sve prisutne interese, rekla bih da ovo zaista predstavlja gubitak”, rekla je Eichhorst o pregovorima.

"Ostalo je sporno pitanje nadležnosti Doma naroda. Jasna su neslaganja u stavovima između SDA i HDZ-a. To su izuzetno kompleksna pitanja, mi nemamo sumnje da je teško doći do kompromisa”, istaknula je Eichhorst.

U nastavku prenosimo pismo Cerića:

"Poruka dana

Gospođo Angelina Eichhorst,

nisu propali pregovori, već je propala legalizacija aparhtejda po modelu Čovićevog 'Ha-de-zea'.

Propala je antibosanska zavjera gospodina Davida McAllistera i njegove mu drugarice Željke Zovkić.

Gospođo Angelina Eichhorst,

nije propuštena prilika, već je prilika iskorištena da vam bosanski građani pokažu da nisu blećci pred vašim pristrasnim pritiscima na truhle kompromise, koji su zapravo i doveli Bosnu u sadašnju krizu zbog očitog fašizma i islamofobije.

Jazuk, Europa nije na razini svoje misije promocije ljudskih prava i demokracije u Bosni zadnjih 30 godina.

Sve je isto od agresije na Bosnu do genocida u Srebrenici.

Krivi smo mi što smo živi.

Kad nas muslimana ne bi bilo, ne bi bilo problema u Bosni.

Umjesto da bosanski građani budu nagrađeni što su se izdigli iznad plemenskog primitivizma kroz izbor Željka Komšića, njih se kažnjava kako bi se udovoljilo zahtjevima Čovićevog aparthejda.

Čestitam Bakiru Izetbegoviću što nije pristao na ucjene Dragana Čovića, koji ima podršku Davida McAllistera, koji ima utjecaj na vas, gospođo Angelina Eichhorst.

Ne brinite, preživjeli smo genocid!

Preživjet ćemo i današnji dan uz Allahovu milost!

Quo Vadis, Europe?", piše u pismu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...