ČEKA SE REZULTAT OBDUKCIJE IZ BEOGRADA: Otkriveno misteriozno tijelo u Savi

Leš se nalazio uz splav za koji je zapeo.

  • Hronika

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 0

U Srbiji je u četvrtak pronađen leš muškarca u fazi raspadanja. Leš se nalazio uz splav za koji je zapeo.

Obdukcija je toku te se pokušava utvrditi identitet osobe. Kako javlja Jutarnji iz kojeg se pitaju ‘je li ovo Matej’, hrvatska policija čeka rezultate te obdukcije budući da se za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišom i dalje traga.

Policija, naravno, neće izlaziti u javnost sve dok se službeno ne utvrdi identitet. Međutim, nekoliko je indicija u ovom slučaju koje ukazuju da je vrlo mala vjerojatnost da je riječ o Mateju Perišu.

Umka je uzvodno

Tijelo pronađeno u četvrtak nalazilo se na dijelu Save u beogradskom naselju Umka. Riječ je o lokaciji koja uzvodno podosta udaljeno od mjesta gdje je prema rekonstrukciji kretanja posljednji put viđen Matej Periš, a to je promenada uz Savu u centru Beograda.

Mateja su kamere posljednji put uočile kako se niz stepenice spušta prema Savi, nizvodno od Brankovog mosta. Nakon tog trenutka, njega nije snimila niti jedna druga kamera, osim onih na kojima se vidi nepoznata osoba ili objekt u Savi.

Paralelno s tim objektom, kretao se i signal Matejevog mobitela koji je posljednji put zabilježen kod Veliko ratnog otoka na ušću Dunava i Save, nizvodno od mjesta na kojem je posljednji put snimljen.

Matej na sebi nije imao prsluk

Umka se nalazi oko 20 kilometara uzvodno. Pored toga, srbijanski mediji izvijestili su kako tijelo pronađeno u četvrtak na sebi imalo crnu trenirku i prsluk. Matej je snimljen u kratkoj majici. Sve to ukazuje na to da je vrlo mala vjerovatnost da tijelo pronađeno u četvrtak pripada Mateju Perišu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...