LUDNICA NA TERENU I NA TRIBINAMA: Kanada nakon 36 godina osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo, pogledajte golove...

U posljednjem kolu kvalifikacija sastat će se Kostarika - SAD, Jamajka - Honduras, Meksiko - El Salvador i Panama - Kanada.

  • Sport

  • 28. Mar. 2022  28. Mar. 2022

  • 0

Fudbalska reprezentacija Kanade osigurala je prošle noći plasman na Svjetsko prvenstvo, prvo poslije 36 godina, pošto je na svom terenu pobijedila Jamajku sa 4:0.

Kolo prije kraja CONCACAF kvalifikacija, Kanada je prva na tabeli sa 28 bodova, odnosno ima tri boda više od Sjedinjenih Američkih Država i Meksika. Reprezentacija Kanade je do sada samo jednom učestovala na Mundijalu, 1986. godine u Meksiku.

Pobjedu ekipi donijeli su Cyle Larin u 13. minutu, Tajon Buchanan u 44, Junior Hoilett u 83. i Adrian Mariappa autogolom u 88. minutu.

Fudbaleri SAD-a su slavili protiv Paname sa ubjedljivih 5:1, uz tri gola Kristijana Pulišića, dok je Meksiko sa 1:0 bio bolji od Hondurasa.

Kostarika je pobijedila u gostima El Salvador sa 2:1 i tako zadržala četvrtu poziciju sa 22 boda koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Panama je peta na tabeli sa 18 bodova, El Salvador je sakupio deset, Jamajka osam bodova, dok je Honduras posljednji na tabeli sa četiri boda.

U posljednjem kolu kvalifikacija sastaće se Kostarika - SAD, Jamajka - Honduras, Meksiko - El Salvador i Panama - Kanada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...