VSTV BiH PODRŽAVA RAD TUŽILAŠTVA RS-a: "Povodom neprimjerenih komentara Milorada Dodika u vezi rada tužilaca..."

"Naglašavajući da kao sistem cijenimo svaku konstruktivnu kritiku ali ujedno osuđujemo i svaku vrstu pritisaka na rad ovih tužilaštva i njihovih tužilaca, posebno onih koji su direktno angažovani u navedenoj istrazi i koji su zbog toga izloženi neprimjerenim komentarima i uvredama, te posebno prijetnjama vezanim za status nosilaca pravosudnih funkcija."

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2022  28. Mar. 2022

  • 0

Povodom neprimjerenih komentara člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi rada tužilaca Javnog tužilaštva Republike Srpske i Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru vezano za istragu ubistva Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) želi da izrazi svoju punu podršku profesionalnom, nezavisnom i nepristranom radu Javnog tužilaštva Republike Srpske i Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

"Naglašavajući da kao sistem cijenimo svaku konstruktivnu kritiku ali ujedno osuđujemo i svaku vrstu pritisaka na rad ovih tužilaštva i njihovih tužilaca, posebno onih koji su direktno angažovani u navedenoj istrazi i koji su zbog toga izloženi neprimjerenim komentarima i uvredama, te posebno prijetnjama vezanim za status nosilaca pravosudnih funkcija.

VSTV BiH izražava zabrinutost zbog insinuacija koje stvaraju pogrešnu predstavu javnosti o mogućem nezakonitom i pristranom postupanju Javnog tužilaštva Republike Srpske i Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru i poziva sve političke aktere, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, medije i građane da se suzdrže od neprimjerenih komentara i uvreda nosilaca pravosudnih funkcija i na taj način narušavanja reputacije i povjerenja građana u pravosudne institucije.

VSTV BiH ujedno poziva organe gonjenja da intenziviraju saradnju, imajući u vidu i da je ova situacija pokazala da postoji potreba za unaprjeđenjem i jačanjem saradnje u krivičnom postupku", poručili su. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...