NIKO KAO MAJSTOR IZ JABLANICE: Vahid Halilhodžić ide po četvrti plasman na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, potrebna mu je...

Uspije li DR Kongo ipak iznenaditi, bit će mu to prvi nastup na SP-u nakon 48 godina i tek drugi u historiji.

  • Sport

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 1

Večeras od 21.30 minuta igra se kvalifikacijska utalmica između Maroka i DR Kongo.

Bh. stručnjak na klupi Maroka Vahid Halilhodžić može se pohvaliti velikim uspjehom. Ovaj 69-godišnji stručnjak iz Jablanice je već tri različite reprezentacije odveo na tri posljednja svjetska prvenstva i večeras ima priliku to napraviti četvrti put zaredom.

Zanimljivo, Halilhodžić se samo jednom zapravo pojavio na SP-u, jer je u dva navrata dobio otkaz netom prije turnira (Obala Bjelokosti 2010. i Japan 2018).

SP 2014. s Alžirom mu stoga ostaje zasad jedini nastup. Prvi je susret završio bez pobjednika 1:1, ali Halilhodžićevi su izabranici favoriti za večerašnju utakmicu u Casablanci.

Uspije li DR Kongo ipak iznenaditi, bit će mu to prvi nastup na SP-u nakon 48 godina i tek drugi u historiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...