ISPITUJE SE UZROK IZNENADNE SMRTI: Foo Fighters otkazuju nadolazeće turneje zbog smrti bubnjara Taylora Hawkinsa...

Bend je pozvao svoje pristaše da iskoriste vrijeme "za tugu, ozdravljenje, zbližavanje naših najmilijih" nakon iznenadne smrti Hawkinsa u hotelskoj sobi tokom vikenda.

  • Kultura

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 1

Foo Fighters su otkazali sve svoje nadolazeće turneje nakon smrti bubnjara Taylora Hawkinsa.

U poruci obožavateljima na društvenim mrežama, bend je rekao: "Žao nam je i dijelimo razočaranje što se nećemo vidjeti kako je planirano."

Hawkins (50) bio je s ostatkom benda u kolumbijskoj prijestolnici Bogoti, kada je umro u hotelskoj sobi tokom vikenda.

Njegova smrt izazvala je izljev tuge i među brojnim poznatim ličnostima, između ostalih i Liama Gallaghera, Travisa Barkera, Slasha i Ozzy Osbournea.

Obožavatelji benda nakon objave su na društvenim mrežama podijelili videozapise i uspomene na svirke.

alt

Kolumbijski dužnosnici potvrdili su da je bubnjar imao deset različitih supstanci u svom tijelu kada je umro, uključujući marihuanu, opioide i antidepresive.

Preliminarni rezultati toksikološke pretrage urina pokazali su da je unosio THC (marihuanu), tricikličke antidepresive, benzodiazepine i opioide, saopćio je državni advokatski ured.

Uzrok smrti se još istražuje, javlja Sky News.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...