OBJAVLJENA ISTINA O PUTINOVOJ OPERACIJI RAKA I STALNE PRATNJE LJEKARA: Iz Kremlja saopćili u KAKVOM JE STANJU

U izvještaju se navodi da je velika grupa ljekara, uključujući hirurga za rak štitne žlijezde, pratila Putina na njegovim putovanjima u njegovu rezidenciju u odmaralištu u Sočiju od 2016. do 2019. godine.

  • Svijet

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 5

Dmitrij Peskov prokomentarisao je izvještaj ruskog istražnog lista "Proekt" o navodnoj Putinovoj operaciji raka štitne žlijezde.

Kremlj je u petak negirao da je predsjednik Vladimir Putin bio podvrgnut operaciji raka štitne žlijezde nakon što je istražni izvještaj pokrenuo sumnju zbog čestih posjeta hirurga njegovoj rezidenciji u Crnom moru.

U izvještaju se navodi da je velika grupa ljekara, uključujući hirurga za rak štitne žlijezde, pratila Putina na njegovim putovanjima u njegovu rezidenciju u odmaralištu u Sočiju od 2016. do 2019. godine.

Ruski istražni list "Proekt" uporedio je datume Putinovih zvaničnih posjeta Sočiju ili neobjašnjivih nestanaka iz javnosti sa lokalnim ugovorima o hotelskom smještaju objavljenim na internet-stranici vladinih nabavki kako bi uspostavio vezu. U prosjeku pet ljekara je pratilo Putina 2016-17. godine i devet ljekara 2019. godine, navodi se.

"Tokom Putinove 23-godišnje vladavine, zemlja ne zna ni riječ istine o fizičkom i emocionalnom stanju osobe koja njome vlada", rekao je u videosnimku glavni urednik Proekta Roman Badanin.

"Možemo da potvrdimo da ruski lider do sadašnjeg predsjedničkog mandata nije dobrog zdravlja", rekao je Badanin.

Prema Proekt-ovoj istrazi, grupa ljekara, medicinskih sestara i viših rukovodilaca u predsjedničkoj bolnici "možda je izvršila operaciju" Putinu u novembru 2016. Najmanje dva člana ove grupe su kasnije navodno nagrađena i unaprijeđena.

Proekt je rekao da podaci pokazuju da je hirurg specijalizovan za rak štitne žlijezde proveo 166 dana u Sočiju između 2016. i 2019. godine. Ovo je bio najduži period koji je tamo proveo ljekar predsjedničke bolnice, sa izuzetkom ljekara za uho, nos i grlo čije su posjete trajale ukupno 282 dana.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je izvještaj u kojem se navodi da je Putin (69) bio podvrgnut operaciji zbog raka štitne žlijezde.

"Fikcija i neistina", citirao je Peskova novinar Aleksej Venediktov na svom kanalu za razmjenu poruka Telegram.

"Da li sam dobro razumio da Vladimir Putin nema rak?", Venediktov se nadovezao.

"Tačno", odgovorio je Peskov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...