USTAŠKI MINISTAR MILE BUDAK OSTAO BEZ ULICE: Slavonski Brod poglavnikovog ideologa poslao u...

"Prije nego što dam riječ gradonačelniku i ja ću dati svoj doprinos ovoj raspravi. Dakle, mene žalosti što smo u ovim kratkim raspravama čuli samo prijedloge 'zašto da se neka ulica zove'… Ja mislim da je ova odluka i njena veličina u tome 'zašto da se neka ulica ne zove'.

  • Regija

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 0

Ulica doktora Mile Budaka u Slavonskom Brodu zvat će se u jednom dijelu Ulica 108. brigade, a u drugom Ulica generala Petra Stipetića. Za to je danas glasalo 13 gradskih vijećnika Slavonskog Broda, dok je preostalih osam iz redova HDZ-a i HSP bilo suzdržano, piše Index.hr.

Vijećnicima se obratio predsjednik gradskog Vijeća Stribor Valenta (nezavisni).

"Prije nego što dam riječ gradonačelniku i ja ću dati svoj doprinos ovoj raspravi. Dakle, mene žalosti što smo u ovim kratkim raspravama čuli samo prijedloge 'zašto da se neka ulica zove'… Ja mislim da je ova odluka i njena veličina u tome 'zašto da se neka ulica ne zove'.

U civilizacijskim tekovinama 21. stoljeća ne spomenuti to, nego ići vagati kako da se zove i koji je trenutak, mislim da je bespredmetno. Jako je dobro da je ovo uopće došlo na dnevni red, a svako onaj ko ne zna zašto se ne treba zvati ovako kao do sada, mislim da nije vrijedan vijećničke dužnosti", rekao je Valenta.

Gradonačelnik Mirko Duspara ovako je komentirao promjenu.

"Mislim kako bi već jednom trebalo spustiti tenzije jer ova promjena naziva ulice nikoga neće u ničemu zakinuti, neće se popraviti gospodarstvo, ali promjenom će se možda popraviti neke druge stvari.

Ovu odluku ne donosi gradonačelnik, nego gradski vijećnici. Zašto to nije odneseno ranije, ne znam. Imali ste neki dan medijsku gdje su vinovnici promjena ulica u neko vrijeme, dok smo mi ostali bili na ratištu, donijeli takvu odluku. Bilo bi dobro njih pitati zašto su tako odlučili", kazao je Duspara.

Mile Budak bio je hrvatski političar, odvjetnik, ministar u vladi NDH i jedan od ideologa ustaškog pokreta. Poslije pada režima NDH 1945. u novoosnovanoj Jugoslaviji na vojnom sudu bio je osuđen na smrt vješanjem i pogubljen. Proglašen je ratnim zločincem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...