DESNIČARKA MARINE LE PEN: "Ako pobijedim na izborima, Francuska izlazi iz NATO-a"

Prema njenim riječima, Francuska se neće potčiniti američkom protektoratu.

  • Svijet

  • 13. Apr. 2022  13. Apr. 2022

  • 4

Liderka francuske desnice Marine le Pen obećala je da će ako pobijedi na predsjedničkim izborima povući oružane snage iz komande Sjevernoatlantske Alijanse.

Le Penova je naglasila da neće prebacivati francuske trupe ni u kombinovanu komandu Alijanse, niti će biti na raspolaganju budućoj evropskoj komandi, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njenim riječima, Francuska se neće potčiniti američkom protektoratu.

Dodala je da podržava ideju zbližavanja sa Rusijom.

"Kada se završi rat u Ukrajini i uspostavi mir zalagati ću se za strateško približavanje NATO i Rusije. To je u interesu i Evrope i Sjedinjenih Država", kazala je ona.

Takođe je poručila da ne želi da Francuska napusti Evropsku uniju i dodala da će poštovati Pariški sporazum o klimatskim promjenama, prenio je Reuters.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj održan je 10. aprila. Aktuelni predsjednik Emmanuel Macron osvojio je 27,84 odsto glasova, a Marin le Pen 23,15 odsto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...