ZLOGLASNI NARKO BOS OSTAJE IZA REŠETAKA: Darku Šariću određen pritvor, sumnjiči se za...

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal, poslije saslušanja osumnjičenih D.Š, D.L, D.O, D.M, U.R donio rješenje o određivanju pritvora osumnjičenima do 30 dana.

  • Hronika

  • 16. Apr. 2022  

  • 0

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu, pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi "postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, a u skladu sa članom 211 stav 1, tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku".

Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilašva za organizovani kriminal osumnjičenima je na teret stavljeno više krivična djela.

"Osumnjičenom D.Š stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 KZ, krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju u vezi sa članom 34 KZ i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju ", navedeno je u saopštenju.

Sud navodi da je osumnjičenom D.L stavljeno je na teret "izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 KZ, krivično djelo izazivanja opšte opasnosti , krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju".

Također, osumnjičenom D.O stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela "iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 KZ, krivično djelo izazivanja opšte opasnosti".

Sud je saopštio da je osumnjičenom D.M stavljeno je na teret "izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka".

Navedeno je da je osumnjičenom U.R "stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 KZ, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo izazivanja opšte opasnosti".

Navedeno je i da pritvor predstavlja mjeru obezbjeđenja prisustva okrivljenih u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka, pa shodno navedenom nalazi da se pritvor u konkretnom slučaju po navedenim zakonskim osnovima pokazuje kao nužna i neophodna mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenih i za nesmetano vođenje krivičnog postupka, dok drugačiji navodi okrivljenih i njihovih branilaca, iz razloga koji su obrazloženi u prethodnim stavovima rješenja, nisu bili od uticaja na donošenje drugačije odluke, navedeno je u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...