POČETAK SEZONE NA JADRANU: Na Makarskoj rivijeri za 1. maj oko 7.000 gostiju

U sedam makarskih hotelskih kuća boravi 1.300 gostiju.

  • Ekonomija

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 2

Hoteli na Makarskom primorju vrlo dobro su popunjeni za prvomajski praznik, u 18 otvorenih odmarat će se 5,5 hiljada gostiju, uglavnom stranih, a prvi gosti stigli su i u kuće za odmor, te u privatni smještaj u kojem boravi oko 1.500 gostiju, izvijestila je novinska agencija HINA.

U dva Bluesunova hotela u Brelima boravi 600 gostiju, a u tri hotela u Baškoj Vodi njih 520.

U sedam makarskih hotelskih kuća boravi 1.300 gostiju.

U tučepskim Bluesun hotelima Alga i Neptun odmara se 1.300 turista, doznaje se iz Marketing službe te hotelske kuće, dok u Tui Blue Jadran boravi oko 160 gostiju.

U dvije hotelske kuće i jednom autokampu u Podgori boravi 1.200 gostiju, informacija je tamošnjeg Turističkog ureda, a dva hotela u Gradcu posluju s oko 440 gostiju.

Nakon majskih praznika svi hoteli ostaju otvoreni i nastavljaju poslovati s oko tri hiljade turista.

Početkom maja prvi gosti stižu i u Živogošče te u još jedan hotel u Baškoj Vodi, dok će u Makarskoj novouređeni hotel Dalmacija, te novi Aminess Khalani Beach hotel, prve ovoljetne goste primiti polovinom maja.

Hotelijeri su zadovoljni vrlo dobrom popunjenošću svojih kapaciteta za prvomajski praznik, a ne kriju ni zadovoljstvo stanjem bookinga na ključnim turističkim tržištima.

Prema informacijama iz turističkih ureda s Makarske rivijere, prvi gosti stigli su i u kuće za odmor te privatni smještaj u kojemu boravi oko 1.500 gostiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...