SARAJEVSKI SDP REAGOVAO NA KLJUJIĆEVU IZJAVU: Sramno, nedolično i govor mržnje

"Mi u SDP-u ne dozvoljavamo ovakve napade, a uvjereni smo da i većina građanki i građana naše domovine tako misli. Oduvijek se u Bosni i Hercegovini živjelo u skladu sa različitostima i to je naše najveće bogatstvo. Sarajevo jeste i mora ostati grad širok za svakog svog stanovnika, bez obzira na njegovu ili njenu vjersku ili etničku pripadnost", saopćeno je iz SDP BiH Sarajevo. 

  • Vijesti

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 8

Sarajevski SDP najoštrije osuđuje krajnje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljujića datu na Face televiziji.

"Ovakve izjave su u suštinskoj suprotnosti sa temeljnim idealima i postulatima koje baštinimo i čuvamo u Bosni i Hercegovini. Žao nam je što smo od gospodina Kljujića imali priliku čuti ovakvu sramnu, nedoličnu i izjavu koja je sačinjena od riječi govora mržnje. Ministrica Hota-Muminović, ali i svaka druga građanka Bosne i Hercegovine ima puno i neograničeno pravo da nosi hidžab, koji je sastavni dio njenog identiteta, njenom voljom i izborom. A, njenu volju i izbor mi imamo obavezu da čuvamo od nasrtaja, branimo od diskriminacije i štitimo od govora mržnje.

Mi u SDP-u ne dozvoljavamo ovakve napade, a uvjereni smo da i većina građanki i građana naše domovine tako misli. Oduvijek se u Bosni i Hercegovini živjelo u skladu sa različitostima i to je naše najveće bogatstvo. Sarajevo jeste i mora ostati grad širok za svakog svog stanovnika, bez obzira na njegovu ili njenu vjersku ili etničku pripadnost", saopćeno je iz SDP BiH Sarajevo. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...