CHELSEA PRODAN ZA 4,25 MILIJARDI FUNTI: Evo ko je novi vlasnik

Chelsea je u saopćenju naveo da se očekuje da će prodaja biti završena do kraja maja. Za preuzimanje će biti potrebno i odobrenje Fudbalskog saveza Engleske i Vlade Velike Britanije.

  • Sport

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 0

Fudbalski klub Chelsea potvrdio je danas da su dogovoreni uslovi za prodaju tog kluba konzorcijumu koji predvodi vlasnik bejzbol ekipe Los Angeles Dodgers Todd Boehly za 4,25 milijardi funti (5,2 milijarde dolara), čime je okončano 19 godina vlasništva Romana Abramoviča.

"Chelsea može da potvrdi da su dogovoreni uslovi da nova vlasnička grupa, koju predvode Todd Boehly, 'Clearlake Capital', Mark Walter i Hansjoerg Wyss, preuzme klub”, navodi se u saopćenju Chelsea, prenosi BBC.

Ruski oligarh Roman Abramovič odlučio je da proda Chelsea u martu, a zatim se našao pod sankcijama britanske vlade, nakon početka rata u Ukrajini.

U saopćenju kluba se navodi da će novi vlasnici kluba platiti 2,5 milijardi funti za dionice kluba, a taj novac će ići na zamrznuti bankovni račun da bi bio doniran u humanitarne svrhe kao što je to ranije potvrdio Abramovič.

Konzorcijum, koji predvodi Boehly, također će osigurati 1,75 milijardi funti za ulaganje u engleskog premijerligaša, uključujući investicije u Stamford Bridge, akademiju i ženski tim Chelsea.

Chelsea je u saopćenju naveo da se očekuje da će prodaja biti završena do kraja maja. Za preuzimanje će biti potrebno i odobrenje Fudbalskog saveza Engleske i Vlade Velike Britanije.

Pored LA Dodgersa, Todd Boehly posjeduje udjele u vlasništvu Los Angeles Lakersa i ženskog košarkaškog tima LA Sparksa.

Chelsea je trenutno treći na tabeli Premijer lige sa 66 boda, a danas dočekuje Wolverhampton.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...