DRAMA U JADRANSKOM MORU: Potonuo brod, nekoliko nestalih, akcija još uvijek traje

U toku je velika akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača "Franco P".

  • Regija

  • 19. Maj 2022  

  • 0

U toku je velika akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača "Franco P", nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, izvijestili su iz Ministarstva mora. 

U akciji koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka i MRCC Roma, spasili su jednog čovjeka, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod italijanskom zastavom, još se traga.

24sata 

Kako se navodi, informacija o potonuću tegljača stigla je u srijedu oko 21 sat, kad je i krenula zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena italijanska obalska straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

24sataBrod Danče uključen je u potragu

Akcija traje i dalje, a treba napomenuti da su vremenski uslovi noćas bili dobri, tako da je niz mogućih uzroka potonuća broda, od spavanja, nepridržavanja zaštite na radu, kvara ili nekog izvanrednog događaja, prenose 24sata.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...