PORIJEKLOM IZ BOSNE I HERCEGOVINE: Ed Husić izabran u Predstavnički dom australijskog Saveznog parlamenta

Ed Husić, član Laburističke partije Australije, izabran je na poziciju člana Predstavničkog doma australijskog Saveznog parlamenta.

  • Svijet

  • 23. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Ed Husić, član Laburističke partije Australije, izabran je na poziciju člana Predstavničkog doma australijskog Saveznog parlamenta.

"Poput mnogih drugih imigranata, moji roditelji (na prvoj fotografiji) stigli su u Australiju kasnih 1960-ih bez ičega i ostavili porodicu i prijatelje da počnu od nule. To je velika stvar koju sam počeo cijenio tek nakon buntovnih tinejdžerskih godina, kada sam zastao i razmislio o tome kakva je to ogromna žrtva bila", napisao je Husić na svom Facebook profilu.

Dodao je i kako će se nastaviti zalagati za razvoj industrije, bolje poslove, ali i činiti sve što može kako bi osigurao da Australija i dalje bude "zemlja koja stvara".

Inače, Ed Husić je rođen u Sydneyu 1970. godine. Odrastao u zapadnom Sydneyu, pohađao je lokalne osnovne i srednje javne škole i bio je među prvim generacijama studenata koji su diplomirali na Univerzitetu Western Sydney. Husić je bio parlamentarni sekretar premijera Kevina Rudda i parlamentarni sekretar za širokopojasnu vezu. Izabran je u Predstavnički dom 2010. godine, a ponovo biran 2013, 2016. i 2019. godine.

image

Ed Husić i Amir Šahinović/ Privatni album

Ed podržava i bosanskohercegovačku zajednicu u Sydneyu, pa je tako čestitka na ovom uspjehu, u ime građana Bosne i Hercegovinestigla i od počasnog konzula BiH u Novom Južnom Velsu Amira Šahinovića, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...