PRVI ČOVJEK BH. PORIJEKLA NA TAKO VISOKOJ POZICIJI: Husić je novi ministar industrije i nauke u Australiji

Ed je prvi Australijanac bh. porijekla koji je zauzeo ovako visoku poziciju u Vladi Australije

  • Politika

  • 31. Maj 2022  31. Maj 2022

  • 0

Ed je prvi Australijanac bh. porijekla koji je zauzeo ovako visoku poziciju u Vladi Australije

Dugogodišnji zagovornik tehnologije i inovacija Ed Husić obnašat će funkciju ministra industrije i nauke Australije nakon što je zadržao svoje mjesto u kabinetu nove laburističke vlade, saopćio je InnovationAus.

Ed je prvi Australijanac bosanskohercegovačkog porijekla koji je zauzeo ovako visoku poziciju u Vladi Australije. Veliki je prijatelj Bosne i Hercegovine i zalaže se za bh. zajednicu u Australiji.

Čestitka na velikom uspjehu ovog Bosanca stigla je i od počasnog konzula Bosne i Hercegovine za Novi Južni Vels Amira Šahinovića.

- Veoma smo ponosni što imamo jednog čovjeka porijeklom iz Bosne i Hercegovine u Vladi Australije, poručio mu je Šahinović.

Podsjećamo, Husić je nedavno izabran na poziciju člana Predstavničkog doma australijskog Saveznog parlamenta.

Inače, Ed Husić je rođen u Sydneyu 1970. godine. Odrastao u zapadnom Sydneyu, pohađao je lokalne osnovne i srednje javne škole i bio je među prvim generacijama studenata koji su diplomirali na Univerzitetu Western Sydney. Husić je bio parlamentarni sekretar premijera Kevina Rudda i parlamentarni sekretar za širokopojasnu vezu. Izabran je u Predstavnički dom 2010. godine, a ponovo biran 2013., 2016. i 2019. godine.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...