"VIDIM DIJELOVE REPA, KRILA I KABINE": Pronađen nestali avion u Hrvatskoj

"Vidim dijelove repa, krila i kabine", rekao je letač koji je našao avion.

  • Regija

  • 30. Maj 2022  

  • 0

Imamo pronalazak - javio je jedan tim letača koji, u potrazi za avionom koji je jučer nestao sa radara u Hrvatskoj, dronom pretražuje šire područje Broćanca.

Javljeno je to preko radioveze u bazu, a tome su svjedočili reporteri Jutarnjeg lista koji su na tom terenu s drugom ekipom letača.

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije.

"Vidim dijelove repa, krila i kabine", rekao je letač koji je našao avion.

Na terenu je trenutno oko 340 ljudi, brojka je u odnosu na jutro značajno narasla - u potrazi je 190 članova HGSS-a, stotinjak pripadnika policije, 30-ak vatrogasaca, tu su i lovci, civilna zaštita... Ljudi su stigli iz cijele Hrvatske.

Privatni avion Cessna sa četiri osobe nestao je u nedjelju oko 11:30 sati između Slunja i Rakovice. Mali avion koji je poletio iz Splita za Njemačku letio je pod njemačkim oznakama, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o njegovom nestanku sjeverno od Rakovice. Kako se navodi, avion je nestao dok je bio na visini od oko 700 metara.

Prema podacima policije, pilot aviona bio je Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split.

Faktor/Jutarnji

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...