ONE SU NAJPOZNATIJE RUSKE DISIDENTICE, GRUPA "PUSSY RIOT": "Trebali biti više zabrinuti zbog diktature"

Poruka turneje Pussy Riota pod nazivom "Protiv rata" je da su uz Ukrajinu.

  • Show

  • 30. Maj 2022  31. Maj 2022

  • 0

Članica benda "Pussy Riot" Olga Borisova čije su pjevačice završavale u sibirskom zatvoru zbog pjevanja protiv Putina, prije koncerta u zagrebačkom Muzeju savremene umjetnosti govorila je za Dnevnik Nove TV. 

Nakon aneksije Krima, Putin je shvatio da sankcije nisu toliko oštre i išao je sve dalje, kaže Borisova. Otkako je počeo rat u Ukrajini, puno njezinih prijatelja je u zatvoru, dosta ih je pobjeglo iz Rusije, kao i ona.

"Svi mediji, nezavisni mediji koje sam ja koristila, su sada strane agencije ili ekstremističke grupe ili neželjene organizacije. Puno je ljudi poginulo, a tek je sad Zapad odlučio uvesti prave sankcije Rusiji", kaže Borisova.

Članica Pussy Riota i sama je bila na dosta protesta, više puta ju je privodila policija. Na pitanje mijenja li se svijet nabolje, idemo li naprijed, odgovara kako bi trebali više raditi na tome.

"Države kao Rusija, Bjelorusija, Turkmenistan, imaju puno problema jer su polu-diktature i diktature. Mislim da bismo trebali biti više zabrinuti zbog diktature i više raditi da pomognemo tim ljudima i zaustaviti takve režime", naglašava.

Poruka turneje Pussy Riota pod nazivom "Protiv rata" je da su uz Ukrajinu.

"Ova priča, Mašina priča, temeljena na njezinoj knjizi koju sam uređivala, je priča o izboru. Dakle, želimo inspirirati ljude da pokrenu svoje akcije, da prosvjeduju protiv Vlade ako ih ne odobravaju. Pogotovo sad kad imamo rat u Ukrajini, želimo skupiti novac za pomoć ukrajinskoj bolnici u Kijevu, želimo pričati o ratu u Ukrajini i kako je važno da stojimo zajedno, cijeli svijet protiv toga", poručila je Olga Borisova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...