HUŠKA SE - HUŠKA: Čovićevi mediji uhvaćeni u novoj akciji pokušaja unošenja razdora između Hrvata i Bošnjaka i mržnji prema Sarajevu (FOTO)

Iako ovo nije prvi put da iz Čovićevih redova stižu otrovne strelice prema Sarajevu i na sve moguće načine se pokušava unijeti nemir među građane glavnog grada BiH, ovoga puta su zbilja pretjerali...

  • Mini market

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 4

"U Sarajevu uništeni vijenci za poginule branitelje HVO brigade 'Kralj Tvrtko'", glasio je naslov teksta nedavno objavljenog na portalu mostarskog Večernjeg lista, medija pod direktnom kontrolom Dragana Čovića i HDZ-a.

Ipak, tekst je pratila fotografija sa koje se uopće nije dalo zaključiti da je došlo do bilo kakvog "uništenja" - vidjelo se jedino da su vijenci, nepričvšćeni i uspravno postavljeni, pali u travu, za razliku od svijeća koje su ostale na istom mjestu na kojem su i bili.

No, ova lako uočljiva činjenica nije spriječila "Večernji list", ali i desetine drugih medija bliskih ili pod izravnom kontrolom HDZ-a BiH, da raspiruju mržnju između Bošnjaka i Hrvata u ionako osjetljivom vremenu. Ista fotografija je iskorištena i za poticanje prezira i mržnje prema glavnom gradu BiH, predstavljajući ga kao mjesto u kojem su Hrvati nepoželjni i stigmatizirani.

Neka im to posluži na čast, a evo šta je "Slobodna Bosna" jučer zabilježila na istom mjestu.

Iako ovo nije prvi put da iz Čovićevih redova stižu otrovne strelice prema Sarajevu i na sve moguće načine se pokušava unijeti nemir među građane glavnog grada BiH, ovoga puta su zbilja pretjerali...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...