GODINE SU SAMO BROJ: Stogodišnjakinja je upravo obnovila vozačku dozvolu…

Kaže da joj je vid toliko dobar da može čitati novine bez naočala, a svake nedjelje ujutro u 6 spremna je za dugu šetnju sama ili s prijateljima.

  • Auto

  • 10. Jun. 2022  10. Jun. 2022

  • 0

Candida Uderzo postala je treća talijanska stogodišnjakinja koja još vozi. U Italiji osobe starije od osamdeset godina moraju obnavljati vozačku dozvolu svake dvije godine i moraju predočiti liječničku potvrdu da su psihički i fizički sposobni.

– Ova obnova čini me sretnom, a također će učiniti da se osjećam malo slobodnije – rekla je Uderzo za Corriere del Veneto.

– Imam sreće, doživjela sam 100 godina i to što sam zdrava za mene je iznenađenje. Nikad ne uzimam tablete, samo povremeno tabletu za spavanje.

Kaže da joj je vid toliko dobar da može čitati novine bez naočala, a svake nedjelje ujutro u 6 spremna je za dugu šetnju sama ili s prijateljima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...