POSJEĆUJU SE I SARAĐUJU: Građani Srbije u Tursku mogu samo s ličnom kartom

Vlada Srbije donijela je Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turkiye da državne granice obje zemlje prelaze s važećom biometrijskom ličnom kartom.

  • Regija

  • 10. Jun. 2022  10. Jun. 2022

  • 4

Vlada Srbije donijela je Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obje zemlje prelaze s važećom biometrijskom ličnom kartom.

Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje protokola između vlada Srbije i Turske o izmjenama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza omogućio je građanima dvije zemlje da državne granice prelaze s važećom biometrijskom ličnom kartom radi unaprjeđenja i olakšanog kretanja ljudi i prometa robe, navodi se u saopćenju Vlade Srbije.

Kako se navodi, to je značajno zbog razvijene privredne saradnje Srbije i Turske, kao i velikog broja međusobnih turističkih posjeta.

(Anadolija)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...