KRHKO JE ZNANJE: Mektić podučio Vukanovića –„Dodik sve radi da spasi enormno bogatstvo…“

Ne stišavaju se reakcije nakon sastanka u Bruxellesu.

  • Mini market

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 0

Prvo se oglasio zastupnik u Narodnoj skuptini Republuke Srpske Nebojša Vukanović poručivši kako je Milorad Dodik sporazumom u Briselu kapitulirao i spreman je da uradi sve što od njega traži Zapad.

- Umjesto u Moskvu, kako je najavio, otišao je u Brisel. To je velika izdaja i kapitulacija i moglo bi se nazvati i “Prud 2”. Da smo imali ovakve takozvane pregovarače, reprezentacije u Dejtonu 1995. godine danas ne bismo imali ni "R" od Republike Srpske.", kazao je Vukanović.

On je kazao da se u Briselu pokazalo da je Dodik "marioneta u rukama Zapada, da radi sve ono što od njega Zapad traži, da je spreman na sve, izdaju i kapitulaciju."

"Da zabije nož u leđa Rusiji i prihvati presude i domaćih i međunarodnih sudova. Prihvata štetne poteze, protiv Republike Srpske, samo pod uslovom da opstane na vlasti. On je danas pokazao svu svoju snishodljivost i poniznost prema svojim zapadnim mentorima koji mu malo isčupaju uši kad ne sluša", kazao je Vukanović.

Na te je riječi reagirao državni parlamentarac i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

„Ne bih rekao da radi baš po nalogu zapada, ovo je njegova računica kako da se spasi od enormne korupcije i kriminala koji je počinio, spasi ogromno nezakonito bogatstvo i da se pokuša održati u političkom životu“, poručio je Mektić.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...