TRIJUMF "WARRIORSA" U NBA FINALU: Fantastični Stepf Curry, MVP Play off-a, odveo „Ratnike" do četvrte titule u zadnjih osam sezona!

"Boston" je poveo na početku utakmice, nakon tri minute imao je 10 poena prednosti, nakon čega je uslijedio period fantastične igre "Warriorsa" koji su u nastavku napravili seriju od 21-0 i zadržali vodstvo do kraja utakmice.

  • Sport

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

"Golden State Warriorsi" su novi prvaci NBA lige! Oni su noćas u šestoj utakmici savladali u Bostonu domaće "Boston Celticse" sa 103-90 i tako po četvrti put u posljednjih osam sezona došli do titule najbolje košarkaške ekipe na svijetu.

Stepf Curry ponovo je bio najbolji igrač utakmice sa ubačenih 34 poena (6 trojki), i po 7 skokova i asistencija, ali je trijumf bio rezultat sjajne igre cijele ekipe, koja je dominirala u svim elementima košarkaške igre. Sjajan je bio Damond Green sa 12 poena, 12 skokova i 8 asistencija, još jednu veliku utakmicu odigrao je i Andre Wiggins sa ubačenih 18 poena (4 trojke), veliki doprinos pobjedi dao je i Jordan Poole sa 15 poena.

"Boston Celticse" je predvodio Jaylen Brown sa 34 poena (5 trojki), dok je Jason Tatum imao skroman učinak od svega 13 poena.  Potpuno su zakazali igrači sa klupe domaće ekipe koji su ubacili svega dva poena.

"Boston" je poveo na početku utakmice, nakon tri minute imao je 10 poena prednosti, nakon čega je uslijedio period fantastične igre "Warriorsa" koji su u nastavku napravili seriju od 21-0 i zadržali vodstvo do kraja utakmice.

Stepf Curry izabran je za MVP-a finalne serije Play off-a. Kraj utakmice dočekao je u suzama, objašnjavajući da je ovo potpuno drugačija sezona od svih u kojima su "Warriorsi" sa njim na čelu osvajali šampionske titule. 

"Nikada nismo bili ovoliko udaljeni od titule i nikad nismo do nje došli sa više problema. Stalno je bilo otvoreno pitanje da li ću ja i moji suigrači uopće biti u prilici da nastavimo igrati košarku nakon teških povreda kroz koje smo prošli", kazao je najbolji šuter u istoriji košarke koji je play off završio sa 32, 2 poenom i te 5 ubačenih trojki u prosjeku.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...